» » Nieuwsarchief
 
» 24/07/2011 - 21e Rit en eindklassement TOUR de FRANCE

Na drie weken en 3430 km wedstrijd bereikten de renners gisteren Parijs. Zoals verwacht eindigde de laatste rit op een massasprint die gewonnen werd door Mark Cavendish. Gianni eindigde in de sprint op de 85e plaats. In het eindklassement werd hij 77e op 2h17' van winnaar Cadel Evans. Hier alle uitslagen van zijn eerste Tourdeelname.

http://www.letour.fr/2011/TDF/RIDERS/us/coureurs/135.html

Hij kan op een geslaagd debuut in deze allergrootste wielerwedstrijd terugkijken. Hij ging er zonder enige, specifieke voorbereiding naartoe (wist pas 2 dagen voor vertrek dat hij mocht meerijden). Hij reed in n rit 200 km voor het peloton maar werd  in de finale terug ingehaald. Daarnaast probeerde hij heel wat keren mee te springen in een ontsnapping die dan uiteindelijk niet doorging. Tijdens de laatste week ging het met de conditie steeds beter en hij eindigde in de twee laatste bergritten in de Alpen op een 31e en 32e plaats. Hij is in elk geval tevreden over de voorbije 3 weken en houdt er enkel een goed gevoel aan over. Hij hoopt dan ook dat het niet bij 1 deelname zal blijven.

Na deze ronde rijdt hij het criterium in Aalst, Roeselare, Wolvertem en Wilrijk. Zijn verdere programma wordt deze week met de ploeg besproken.

 
[Terug naar archief]
Etixx - Quick.Step

» » Follow Gianni on Twitter !
 
 
» » Volgende wedstrijd
Nog niet bekend