» » Nieuwsarchief
 
» 09/04/2011 - GIANNI WINT TWEEDE RIT EN IS LEIDER IN CIRCUIT DES ARDENNES !!!

Het kon niet blijven duren ! Gianni grossiert de laatste weken in ereplaatsen en vandaag volgde dan die eerste oververdiende overwinning.

Waar hij gisteren nog als derde eindigde in de openingsrit, toonde Gianni zich vandaag oppermachtig in het tweede gedeelte van het Circuit des Ardennes. Hierbij reden de renners van Givet naar Vireux-Wallerand, over een afstand van 158 km.

Na een geanimeerde wedstrijd boden zich 38 renners aan voor de eindspurt om de zegebloemen. Gianni toonden hierin iedereen zijn achterwiel en verwees de Rus Andrey Solomennikov (Itera-Katusha) en de Fransman Laurent Pichon (Bretagne-Schuller) naar de dichtste ereplaatsen.

Een megadikke proficiat, deze driedaagse rittenwedstrijd sluit morgen af met 2 etappes, Gianni gaat als leider de slotdag in, hij heeft 12 tellen voorsprong op de Rus Solomennikov. Hij heeft naast de leiderstrui ook de puntentrui en deze van de combinť.

Interview met Gianni op DirectVelo:

"Ik heb een superteam. Zij hebben heel veel werk voor mij gedaan vandaag. Ik wou al enkele weken zo graag een overwinning. Ik eindigde reeds 6 x dit jaar in de top 5. Ik had deze morgen nog tegen mijn team gezegd dat ik vandaag zou winnen, temeer omdat we een deel door BelgiŽ passeerden. Het was reeds van 2008 in de Ronde van WalloniŽ geleden dat ik gewonnen had.

 
[Terug naar archief]
Etixx - Quick.Step

» » Follow Gianni on Twitter !
 
 
» » Volgende wedstrijd
Nog niet bekend